Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Trendab AB   

   
Mats Bilar   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

VOC Mekonomen Rally besökte Edane som näst sista deltävling 2018.
PRESSRELEASE

MK Team Westom stod värd för sista deltävlingen i VOC Mekonomen Rallys SommarSerie och näst sista dito i SverigeSerien. Värmländska vägar och fina omgivningar bjöds startfältet som nästan till 50% utgjordes av klassens bilar. Kristoffer Karlsson var snabbast i Elit A och klasserna under togs hem av Gustav Johansson och Marcus Persson i Elit B respektive Cup. Snabbaste ungdom var Jacob Johannesson.

Med Brunskogs vackra Hembygdsområde bara någon kilometer utanför Edane som centrum som nav och inramning för tävlingen med HQ, serviceplatser och servering samlat kunde MK Team Westom bjuda på ett suveränt arrangemang en vacker höstdag. Att klubben dessutom uppbringat sträckor av högsta värmlandskvalitet gjorde inte förutsättningarna sämre. Tävlingen utgjorde näst sista deltävling i SverigeSerien och sista och avgörande tävling i årets SommarSerie.

Tyvärr hade jag av olika skäl inte möjlighet att köra tävlingen själv men jag var på plats och det är jag glad för. Inte bara fick det stora nöjet jag bevittna vår klass otroliga förare som publik utan jag fick också bevittna ett fantastiskt välorganiserat rally. Hatten av till MK Team Westom för det arbete man lagt ned. Det är små saker som ofta kan göra en stor skillnad. En central plats för tävlingens mål och serviceplats kan göra det lättare för deltagare utan servicepersonal. Att servering och faciliteter finns på samma plats minimerar stressen. Det här är saker som ofta glöms bort och man prisar bra sträckor. Men för vår klass där rally med små (nåja red.anm.) medel är ett koncept för att kunna köra fler tävlingar är sådant viktigt. När klubben dessutom levererar sträckor av högsta kvalitet ifrån svenskt rallys hemvist nummer ett är det bäddat för en perfekt rallyhelg, säger klassansvarige Roger Fransson.

Kristoffer Karlsson tar hem segern i Elit A
Äntligen får Kristoffer Karlsson stå högst upp på pallen i årets SverigeSerie. Toppnoteringarna har varit många under året men segern har låtit vänta på sig, tills nu. Kristoffer vinner drygt fyra sekunder före Lukas Kindgren som med sin andraplats säkrar segern i SommarSerien. Trea i klassen blir Isac Nordström. Med detta blir också slutställningen i SommarSerien slutligt avgjord och jämnt är bara förnamnet. Lukas Kindgren vinner en enda poäng före Kristoffer Karlsson. På särskiljning tar Tobias Isaksson tredjeplatsen före Dennis Askling.

Det är helt osannolikt jämnt i år. I tävlingen hade jag tippat Emil Andersson som segrare men det gick tyvärr åt skogs redan på SS1, något vi inte är vana vid vad gäller Emil. Bilen tog stryk men besättning skönt nog oskadda. Stort grattis då till Kristoffer som äntligen får vinna i det här sammanhanget och likaså till Lukas för sin seger i Sommarserien. Klassen visar också på sin jämnhet med särskiljning mellan trean och fyran. Det är precis så här spännande vi vill ha det.

Femte raka för Gustav Johansson i Elit B.
Gustav Johansson fortsätter likt ett lokomotiv inkassera fullpoängare. Edane var inget undantag och tar därför den absolut teoretiska maxpoängen i serien, 125 poäng. Tvåa i tävlingen blir Dan Rhodin följd av Martin Broberg. Magnus Westman som var sugen på en andraplats i SommarSerien körde säkert och det gav frukt. Tredjeplatsen fick Dan och Martin göra upp om och även här fick särskiljning avgöra till Dans fördel. Martin Broberg, en av de yngre förmågorna i klanen från Värmdö kommer helt säkert få fler chanser att leverera toppresultat.

Jag är ledsen Gustav, jag har inte mycket mer att säga om din framfart, den imponerar helt enkelt för mycket. Det mer oroande för dina blivande konkurrenter i Elit A nästa år är att jag har en stark känsla av att du har mer att ge. Jag är faktiskt ganska glad att inte själv behöva vara del av den konkurrensen. Grattis också Dan till en fin andraplats och tredjeplatsen i SommarSerien. Magnus Westman gjorde vad han behövde i helgen och det är minst lika skickligt att bevaka och en silvermedalj i SommarSerien i detta sällskap är en merit att skriva hem om, det vill jag verkligen påstå. Slutligen vill jag även lyfta Martin Broberg som med sin proffsiga familj kämpar på och även om de säkert önskat den där bronspengen i serien så ska ingen skugga falla på din insats under denna sommarsäsong. Man kommer inte närmare en pallplats än att förlora den på särskiljning. Och mer kommer, det är jag helt säker på.

Marcus Persson segrade i C-klassen.
Marcus Persson tog åter hem segern i Cup-klassen efter att bilen strulade för Marcus i Eskilstuna. Detta resulterar också i en storstilad seger i SommarSerien före Mattias Hjalmarsson som för dagen slutade trea då Oskar Nilsson gärna ville vara del av toppstriden genom sin andraplats. Marcus Jardler har hållit hårt i tredjeplatsen i serien och gör så även in i kaklet trots Johan Holms jakt på platsen. Johan når en förnämlig fjärdeplats bara en (one, ein, uno, yxi) enda poäng efter Marcus. För de som missat detta så är förutsättningarna för Marcus inte fullt så identiska som övriga i denna enhetsklass. Marcus förflyttar sig annars framåt i rullstol och kör en bil med automatlåda och enbart handreglage. Kan vara värt att tänka på nästa gång man ska titta på klockan med en mugg kaffe i handen. (Avråds som aktivitet medan man kör bil.)

Jag vill faktiskt börja med att lyfta deltagandet i Cup-klassen. 27 (!) bilar av totalt 90 utgjorde VOC Mekonomen Rally Cup-klass i denna tävling. Imponerande uppslutning verkligen. Därtill endast två brutna, bra jobbat. Marcus bröt såklart inte och stort grattis till en mycket väl genomförd tävling och säsong/serie. Övertygande serievinst. Jag hade tippat Mattias Hjalmarsson som tvåa men måste erkänna att detta då jag inte riktigt hade den kollen på Oskar Nilsson som jag borde. Stort grattis till er båda. Mattias får ett extra grattis till sin andraplats i serien som såklart också utdelas till den alltid positiva Marcus Jardler som så imponerande tar hem tredjeplatsen före jagande Joel Holm. Grattis till er alla.

Jacob Johansson snabbaste ungdom
I Juniorklassen visade ledande Jacob Johansson varför han leder klassen. Han vann helt ohotad klassen med hela 42 sekunder och idel sträcksegrar. Närmast efter Jacob jagade Tim Lagerstam som körde in på en andraplats.

Jag måste börja med att be om ursäkt. Såväl som i resultatlista samt i efterreportage missades Tim helt och hållet, trots en fin andraplats även där. Vi hade fått informationen att Tim körde i en annan bilklass vilket jag naturligtvis skulle haft koll på inte var fallet. Så ledsen för det och jag kan bara åter framhålla hur fint du kör både här i Edane och förra tävlingen i Eskilstuna. Andraplatsen här i Edane tog Tim upp till en trygg andraplats även i SommarSerien. Självklart också ett fantastiskt stort grattis till Jacob till seger, serieseger och fantastisk körning. Ungdomarnas framfart som många gånger skulle generera imponerande resultat bland seniorer med co-drivers och tillhörande fuskblock (läs: noter) är en lovande syn för påfyllningen av talanger i svenskt rally. Jag vill också rikta ett grattis till Oscar Östlund som slutar trea i Sommarserien.

Säsongen börjar gå mot sitt slut men vi har en tävling kvar och det är traditionsenligt SMK Örebros Rikspokalen som står värd för SverigeSeriens finaltävling. Naturligtvis efterföljs tävlingen av fest och baluns för hela klassen med tillhörande prisutdelning, mer om detta i egen publicering på nyhetsplats. Väl mött till dess!


» Pressrelease från VOC Mekonomen Rally.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease


Publicerad: 2018-09-27 16:20






Fullt startfält för Påskaftonens Stenbocken Sprint.
© emotorsport.seKlassiskt Påskrally på lördagen i Norrköping, dags för Stenbocken Sprinten hos Norrköpings MK där en sträcka på Himmelstalundsområdet körs tre gånger. Tidigt var de 120 platserna bokade, man var strax över 140 anmälda innan anmälan stängde och gallringen fick ta vid för att nå maxtaket.
Sex åkare u...

Publicerad: 2024-03-28 18:48


Följ fredagens sex sträckor i Safari Rally Kenya.
© Skoda Motorsport.Safari Rally Kenya rullar igång på allvar, 19km långa Loldia inleder rallyt efter torsdagens korta publiksträcka. Lite kortare Geothermal på 13km tar vid innan den 31,5km Kedong avslutar första loopen.

Tillbaka för en välbehövlig service på 40 minuter innan ekipagen rullar ut på en andra vända öv...

Publicerad: 2024-03-28 18:41


Två Svenska klassvinnare i Yokohama Mästerskapet Öst.
© emotorsport.seTätt värre i absoluta toppen av Yokohama Mästerskapets, Öst´s första deltävling i Danmark, en sträcka på asfalt och betong gick två gånger i varje riktning. 27:44,5 minuter krävdes för att ta tävlingen till mål för snabbaste bil, det Anders Lysen i en klart vässad Suzuki Swift R+ EVO. Närmast bakom,...

Publicerad: 2024-03-28 18:31


Neuville före Tänak - Andersson före Solberg i WRC2 i Safari Rally Kenya.
© Hyundai Motorsport.Dubbelt Hyundai i toppen av Safari Rally Kenya efter första sträckan, 4,8km Super Special Kasarani. Snabbast genom sträckan Thierry Neuville med 0,1 sekund till Ott Tänak. In som trea Kalle Rovanperä med 0,7 sekund framåt, samtidigt Takamoto Katsuta jagandes tiondelen bakom.

Esapekka Lappi, Elfyn...

Publicerad: 2024-03-28 14:33


Information om Rally Anderslöv, stort intresse för gruspremiären.
© emotorsport.seIntresset för Rally Anderslöv har i år varit mycket stor, men tyvärr kan inte Trelleborgs MK hantera mer än cirka 120 startande i årets upplaga av Rally Anderslöv.

Efter att anmälan stängs 26/3 klockan 18.00 beslöt tävlingsledningen att Klass 1 A – B förare i Grupp E kommer inte att få starta i R...

Publicerad: 2024-03-28 05:31


McRae teamkamrat med Östberg i ERC serien 2024.
© emotorsport.seAlister McRaes son Max McRae inledde rallytävlandet på allvar förra året, satsade då på Junior EM serien där han körde fort men hade både tekniska problem och egna misstag som stoppade honom från framskjutna placeringar. I Lettlandslutade han t.ex. femma i klassen, en minuts prickar för felaktig ink...

Publicerad: 2024-03-28 05:17


Uppladdning inför långfredagens Konst & Rally i Örebro.
© Nils-Brage Pettersson.Förberedelserna i Örebro pågår för fullt inför påskhelgen, där är det dags för påskutställning med både rallybilar och konst hos Karin och Nils-Brage Pettersson.
Vi får se hur vädret kommer att bli, men jag är härdad. På ”Konst & Rally” vare sig det är under konstrundan Ljusstråk i Bergslagen, elle...

Publicerad: 2024-03-27 22:05


SS1 i Safari Rally idag på förmiddagen.
© Oliver Solberg Rally.Efter onsdagens shakedown väntar en lugn rallystart i Safari Rally Kenya, klockan 10:26 Svensk tid körs den 4,84km långa Super Special Kasarani som inleder rallyt.

En mjukstart mot vad som väntar i helgen med 36 mil på riktigt besvärliga vägar, vi kan dock väntas se sträckor som stryks, både unde...

Publicerad: 2024-03-27 21:54


Gallring till Rally Anderslöv, en klass har plockats bort.
© emotorsport.seDet slutade på 140 ekipage till Rally Anderslöv, anmälan stängde under tisdagens kväll till Bilsport Rally Cups premiär 2024.

Redan tidigare stod det klart att en eventuell gallring skulle ske genom att en eller två klasser, beroende på storlek skulle helt lyftas bort från tävlingen, d.v.s. en el...

Publicerad: 2024-03-27 21:27


M-Sport satsar på ERC - full säsong med Jon Armstrong.
© emotorsport.se Irländaren Jon Armstrong är hårt knuten mot M-Sport genom karriären, nu tas nästa steg när de tillsammans gör en satsning på FIA ERC, EM serien.

Jon och M-Sport gör en gemensam satsning på en full EM säsong 2024, det innebär att de båda parterna i juni kommer till Sverige för Bauhaus Royal Rally...

Publicerad: 2024-03-27 14:04


Tidigare nyheter:
Östberg och Barth i full ERC satsning med Citroen C3 Rally2.
Rovanperä och Neuville delade tid på shakedown, dubbelt Svenskt i WRC2 toppen.
Svenskt till tjeckiska Historic Vltava Rallye i april.
Torsdagsrally i Danmark - flera Svenska ekipage med och krigar.
WebTV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya, start 8:00.
Imorgon klockan 8:00, TV och Resultat direkt från shakedown Safari Rally Kenya.
Andervang och Felke om helgens seger i Tyskland.
Paddon ska försvara EM guldet, återvänder till Sverige.
Dags för Safarirallyt, se Shakedown, Startfält, Tidsplan, TV-tider m.m.
Högt tryck på Rally Anderslöv, så går en eventuell gallring till.
Startlistan för WRC Croatia Rally, 68 tävlande - Andersson ende Svensk.
Sex WRC arrangörer klara för 2025, 15 länder jagar de 7-8 sista platserna.
Rally-TV i påsk, så sänds WRC Safari Rally Kenya.
Hansen klasstvåa i Holländska Zuiderzee Rally.
Storseger för Andervang i Tyska ADMV Rallye Lutherstadt Wittenberg.
Ingram vann brittiska rallypremiären.
Frank Tore Larsen söker revansch i Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.
Oliver Solberg vill nå toppen, jagar poäng i veckans Safari Rally Kenya.
Rally SM i Tierp, Rally Uppland bjuder in Appendix K.
Fagersta MK laddar för Nattkröken - Historiska, DM och 7-klubbars, 5,5 mil fantastiska rallyvägar väntar.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Safari Rally Kenya 27-31/03


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Marknadsnatta.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Vedumsmästerskapet i Bilrally.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.