Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   
MaxSport   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
Mastertrailer.   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

Andra SM segern för Jimmy Joge 2006.

--------------------- ----------------------- -------------------------- -------------------------------- ---------------------- -------------------------- ---
© Ericsson-Motorsport
Trimmat 4wd, Segrare; Jimmy Joge. (Vinnarbilen, Peugeot 206 WRC, här dock framförd av Daniel Carlsson.)


© Ericsson-Motorsport
Trimmat 2wd, Segrare; PG Andersson.


© Ericsson-Motorsport
Otrimmat 4wd, Segrare; Mats Thorszelius.


© Ericsson-Motorsport
Otrimmat 2wd, Segrare; Calle Ward.


Jimmy Joge fick en fullträff i SM seriens andra deltävling i Östersund där första segern kom. Men i tredje deltävlingen, Sapa South Swedish Rally, blev det aldrig någon start för Jimmy p.g.a. sjukdom. Men nu efter minimala tester så kom andra SM segern i Killingen. Jimmy rattade snabba och jämna tider redan från start. Thomas Rådström var dock den som ledde från start men när Rådström fick problem närmade sig Jimmy. På efterföljande sträcka svängde Jimmy fel i ett vägbyte, bromsade stopp, tvingades backa och tappade tid. Men Rådströms problem fortsatte också efter servicen vilket gav Joge en ny chans på de avslutande fyra sträckorna. Jimmy höll jämna tider till mål och tog därmed också segern som efter 10 körda sträckor blev 39,5 sekunder till Thomas Rådström som kom i mål med stora problem. Mats Jonsson som länge låg i täten tappade i mitten av tävlingen mycket tid med trilskande elektronik. Han fick dock bättre ordning på problemen och tog sig i mål som trea, 22,1 sekunder bakom Rådström. Dick Wicksell tog fjärdeplatsen följd av Andreas Magnusson som SM debuterade, endast 3 minuter bakom vinnaren.

Trimmat tvåhjulsdrivet blev en enkel match för Per-Gunnar Andersson som satte högsta fart från start. Leder tävlingen igenom och tog enkel seger med 1 minut och 17,6 sekunder tillgodo på tvåan Jimmy Olsson. Värste konkurrenten från start, Robin Sandberg rullade ut sig ur tävlingen på tredjesträckan. Jonas Wigren tog tredjeplatsen 5,6 sekunder bakom Olsson. Efterföljande två bilar var av märket Volvo med Hans Johansson och Tom Carlsson bakom spakarna. Per-Arne Sääv som aldrig han få bilen klar till Sapa SSR kom nu tillbaka i SM efter branden i Östersund. Per-Arne slutade sexa i trimmat 2wd.

I otrimmat 4wd var många säkra på seger för Patrik Flodin. Men för Patriks del blev det en tredjeplats bakom Mats Thorszelius och Oscar Svedlund. Mats som skruvat på bilen, motor och väghållning sedan Vetlanda hade verklig fart och var snabb dagen igenom. Närmsta konkurrent var Oscar som slutade 9,8 sekunder bakom. Patrik som är van vid segrar fick nu se sig på tredjeplats, 16 sekunder bakom Oscar. Mikael Gustafsson och Hasse Gustafsson tog fjärde och femteplatsen.

På 18:e plats totalt slutade snabbaste otrimmat tvåhjulsdrivna bil. Efter segern i Vetlanda och kraschen i Tjeckien var meningarna delade om hur det skulle gå för Calle Ward. Fina sträcktider, ny bil och utan större problem tog sig Calle i mål som vinnare av klassen. Men ned till tvåan Fredrik Menck skiljde 4,4 sekunder. Fredrik gjorde idel bra sträcktider men fick stanna på en av sträckorna då en medtävlares bil börjat brinna. Fredrik fick sedan tiden justerad och han tog en andraplats vid sitt första SM framträdande. Endast 0,2 sekunder bakom slutade Mattias Forsell, en stark insats av Älmhultsföraren. Dessa två tillhörde den andra seedningsgruppen och körde på vägar utan en massa löst grus, kanske hjälpte det till topplacering? Hemmahoppet och fleras kandidat till segern, Anders Gullstrand slutade på fjärdeplats utan några direkta imponerande tider. Femteplatsen gick till Peugeot föraren Jonas Johansson som gjorde en bra insats men hade unge Viktor Henriksson knappa 4 sekunder bakom på en sjätteplats. Kent Persson tog nu segern i den minsta otrimade klassen före Patrik Ottosson.

Av de 99 startande bilarna tog sig 58 igenom de 10 sträckorna och resterande 41 bröt. Många av favoriterna föll bort. I trimmat 4wd försvann Bengt Abrahamsson och Mats Jonsson, Thomas Rådström hade problem genom halva tävlingen. I trimmat 2wd försvann Christer Steen och Robin Sandberg. För de otrimmade 4wd bilarna syns bl.a. Tommy Vestlund och Hans-Erik Weng bland de brutna. I otrimmat 2wd försvann bl.a. Simon Lövström, Lars Sjöström och Jonas Ericsson.

* Resultatlista, se
"Rally".

Publicerad: 2006-08-05 17:25






Sydsvenska Mästerskapet tillbaka i Sydsverige.
Behövs det verkligen en cup till i Småland och Södra 2024? Det är en fullt berättigad fråga! De två distrikten som har en femtedel av klubbarna i Sverige har också nästan en tredjedel av planerade rallytävlingar. Nästan alla cuper och serier i Sverige har också en eller flera deltävlingar i dessa di...

Publicerad: 2024-04-24 12:08


PG Andersson kör DRIVE VXOs BMW i Rally Nyköping.
© Drive VXO Motorsport.Tvåfaldige Juniorvärldsmästaren och flerfaldige Svenske Mästaren PG Andersson kommer till start i Rally-SM:s gruspremiär den 10-11 maj i Nyköping. PG kommer att tävla tillsammans med sin rutinerade codriver Anders Fredriksson i DRIVE VXOs BMW 1M i den tvåhjulsdrivna klassen.

Bilen, byggd av svens...

Publicerad: 2024-04-23 20:31


48 ERC ekipage till Rally Islas Canarias, tre Svenska ekipage.
© Torbjörn Carlberg.48 av de 80-talet anmälda för Rally Islas Canarias, årets andra EM deltävling kör om poäng i EM klasserna - resterande i nationella klasser och serier.

Jakten kan börja för Östberg och Barth.
29 ekipage går för Rally2 i EM tävlingen som inleds med Hayden Paddon och följer med Efren Llaren...

Publicerad: 2024-04-23 20:23


90 bilar totalt, 18 ekipage från Norge, Finland och Danmark nu i listan för Rally Nyköping.
© emotorsport.se90 ekipage ses nu i listan för Rally Nyköping, den kommande Rally SM deltävlingen men också deltävling i Nordiska Mästerskapet, något som denna gång lockats startande från Norge, Finland och Danmark. Anmälan stänger på söndag kväll och än väntas ett antal ekipage fylla på.

Fler namn väntas för SM...

Publicerad: 2024-04-23 18:53


Sträckinfo, publiktips och programförsäljning inför Vilda Ryd Racet.
© Ryds MK.Sträckinformation och programförsäljning till helgens Vilda Ryd Racet.

SS1 ONE Nordic AB, 8,51 km:
Startar på en krokig byväg, som efter ett par kilometer övergår till en mindre väg med mycket sten i kanterna i ett par kilometer. För att efter ca halva sträckan återgå till byväg igen, som är någ...

Publicerad: 2024-04-22 21:10


Caroline Gassner ny co-driver till Jonna Eson Brådhe.
© emotorsport.seJonna Eson Brådhe, ny förare för mig 2024,
- I februari åkte jag och Jonna tävlingen Hasselasvängen tillsammans och kände att vi hade ett fint samarbete ihop. Nu väljer vi att ingå samarbete även resterande del av 2024, och vi bildar därmed helkvinnligt ekipage i 4wd, berättar Caroline Gassn...

Publicerad: 2024-04-22 21:06


Foto från Ekrundan Light, test och träningsdag hos SMK Eksjö.
© emotorsport.seUnder söndagen körde SMK Eksjö en test och träningsdag för framför allt klubbens medlemmar men också ett par gästande ekipage. De tävlande fick chansen att känna på bilarna efter vinteruppehållet och se att allt fungerar innan tävlandet drar igång under våren.
Åtta ekipage tog chansen att köra strä...

Publicerad: 2024-04-22 17:56


Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Puma Rally1.
© M-Sport.24-årige Lettländaren Martins Sesks får en drömchans, han kommer köra Ford Puma Rally1. Starterna sker med stöd av WRC Promotorn och i samarbete med M-Sport, där kommer Martins göra två starter.

Han inleder i Polen i slutet på juni med en Ford Puma Rally1 utan hybrid för att se och lära och att s...

Publicerad: 2024-04-22 09:22


WRC tabellerna efter Croatia Rally.
© Toyota Gazoo Racing.WRC tabellerna summerade efter Croatia Rally, fyra deltävlingar som kan ge en fingervisning om hur året kan sluta. Thierry Neuville hade en tung söndag, samlade bra med poäng från första två dagarna och körde hem 19 poäng precis som jagande Elfyn Evans, fortsatt sex poäng mellan dem. Adrien Fourmaux...

Publicerad: 2024-04-21 21:19


Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
© emotorsport.seSvenska Sprintserien inledde sin säsong hos Vimmerby MS, fem tävlingshelger och två deltävlingar per arrangör är upplägget för säsongen. Första gången i Vimmerby för de 90-talet åkarna som kom för start - så här gick det i rallyklasserna.

"Lången" på pallen båda dagarna i trimmat 2wd.
Stö...

Publicerad: 2024-04-21 20:45


Tidigare nyheter:
Sesks får drömchans av WRC Promotorn, två tävlingar i Puma Rally1.
WRC tabellerna efter Croatia Rally.
Så gick det i rallyklasserna när Svenska Sprintserien inledde.
Foto från Svenska Sprintserien, deltävling 1.
Pettersson åkte hem Skänningeknixen.
Ogier kör hem Croatia Rally, avåkning stoppade Neuvilles segerchanser.
Hässleholms GP, ny riktning och fler varv nästa helg.
Andraplats för Helin i Danska Yding Rally, bra start med nya bilen.
Söndagsrally med Sprintserie, Skänningeknix och Croatia Rally.
Hansen sexa i Rallye Sumava Klatovy, men rallyt avbröts efter tre sträckor.
Täta kampen i Kroatien rullar vidare, Neuville tog flest WRC poäng efter lördagen.
Hemmaförare i Toyota snabbast i Historiska EM, Historic Vltava Rallye.
Andervang snabbast i Aspgren Byggsprinten.
Söndagsrally på asfalt, Skänningeknixen på gång.
Följ Svenskarna i Aspgren Bygg sprinten, Sprintserie, Rally Yding, Kroatien och 2x Tjeckien.
Neuville och Evans delar ledning i Kroatien efter fredagen, dubbelt Citroen i WRC2.
90 åkare inleder Svenska Sprintserien i Vimmerby i helgen.
100 bilar i Aspgren Bygg sprinten, tävlande för Upplands DM.
Följ fredagens tävlande i Croatia Rally och Historic Vltava Rallye.
Två sträckor dubbelt för Dackefejden i Kosta.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Vodafone Rally de Portugal 09-12/05


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Ekrundan Light.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Svenska Sprintserien 1.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.