Trendab AB   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Mastertrailer.   

   
Gulf Race Fuel, SA Tech AB   

   
MaxSport   

   
SA Tech AB   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WEBTV & VIDEO
  E-CUPEN
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  Rally EM - ERC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER



© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Lars Stugemo byter Mitsubishi han rattat i några säsonger mot en fabriksny Ford Fiesta R5.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Philip Haag satsar på större modell från Citroen, går från R2 till DS3 R3T.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Martin Miles klar med sponsor till Tinter Classic Rally Cup.

© Ericsson-Motorsport.
© Ericsson-Motorsport.
Daniel Röjsel satsar på JSM med Corsa.
Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 3.

IT-företagaren Lars Stugemo har setts rallytävla i en Mitsubishi under flera år, nu har en Ford Fiesta R5 synts i rallygaraget - vad är på gång nu?
- Jo jag tänkte börja 2014 med att åka lite blandade vintertävlingar och försöka hinna med hela SM-serien!
- Vi startar med lite test runt Offerdalingen i januari - det blir då med den Ford Fiesta R5 som vi för ett tag sedan fick levererad från M-Sport. Det ska bli kul såklart med en ny bil och ny klass, avslutar Lars.



Först ut med Citroen DS3 R3T i Sverige blir Philip Haag.
- Ja i förra veckan blev det officiellt. Har kört Citroën C2 i två säsonger, nu stegar vi upp till en Citroën DS3 R3. DS3:an har 1.6 liters turbomotor på drygt 200 hästkrafter och den är tillverkad av Citroën Racing i Versailles. Det blir lite av en nystart för teamet.
Men det blir också byte i högerstolen.
- Ja för ett tag sedan blev det klart att Jim Hjerpe från Säter tar över bredvid mig, ska bli spännande.
Vad väntar med den nya bilen?
- Första året med en ny bil brukar alltid bli ett läroår, men vi tror att med rätt uppbackning kan vi komma in i körningen ganska snabbt. Vi räknar med att komma till start i första SM-deltävlingen i Östersund den 28 februari, innan dess hoppas vi också ha hunnit med ett test och mindre tävling.


För egen del blir det väl "som vanligt" nästa år, vi kör dom tävlingar vi hinner och har lust med, det i 142:an säger Martin Miles.
- Den är helt startklar och behöver ingen översyn inför nästa år. Nytt blir det dock med servicefordon, jag "gav bort" min Cheva van så nu måste jag hitta något nytt!
- Största nyheten är att jag redan nu fått klart med huvudsponsorn i Tinter Classic Rally Cup för 2014. Så det rullar på som vanligt även där, vi har inte diskutterat några direkta förändringar i cupen inför nya året!



Andreas Sigfridsson plockade under 2013 hem en Renault Twingo R2, vad väntar nu 2014?
- Jag och Frida Olofsson kommer att åka utvalda tävlingar i SydSvenska RallyCupen och Smålands DM när tid finns i den Renault Twingo R2 som jag tog hem från Finland i somras. Jag kommer även ha med mig någon annan co-driver vid någon eller några tävlingar då Frida även kommer åka med andra under året. Jag ska själv också fortsätta att åka co-driver med olika förare även i år som jag gjort tidigare.
Och bilen är redo?
- Den har fått sig en genomgång, fjädring anpassad till Svenska förhållanden samt en hel del uppdateringar till den senare "EVO-modellen". Det ska också bli lite ny design på bilen innan det är dags för tävlande. Tanken var från början att vi skulle åkt med den redan under hösten 2013, men homologering och annat tog sin lilla tid så vi valde att åka en test/sponsordag istället och kände på bilen där!
Men det talas om att vi kan få se bilen i fler sammanhang?
- Ja, eventuellt kommer bilen även gå i SM serien, jag har Twingon för uthyrning och det är några team som det diskutteras en överenskommelse med. Tanken är också att låta någon junior som visar framfötterna under 2014 ska få testköra under hösten!
Första tävlingen blir i Norge?
- Vi åker till Norge om en vecka och kör NM deltävling Sigdalsrallyt, där ska vi åka rekognoseringen för att komma ingång med noterna till säsongen drar igång på allvar.


Daniel Röjsel är ett namn som nämnts mer och mer i rallyskogen, ett namn som känns igen från många sporter. Vem är du?
- Ja du, sedan jag började tävla 2011 har det hänt mycket. Jag har kört SM-isracing, JTCC, Radical, Trofeo Abarth, Formel Ford och testat TTA. Det har blivit mycket banåka, dels för att åldersgränsen är 15 i junior-klasserna men också för man får inte får börja köra "riktigt" bil i skogen förrän att bilkörkortet är taget. Jag började trots allt med rally i början av förra året då jag körde en Ekonomi Golf i ungdomsklassen. Det gav nyttig erfarenhet och med pappa Christer Steen i högerstolen varje tävling fick jag bra tips och råd. 8 tävlingar körde jag och stod på pallen i sex av dom.
Men du sågs i slutet av året med en Corsa.
- Efter att jag fyllt 18 och tagit körkort i slutet av augusti dröjde det bara några veckor innan det blev dags för rally på allvar då jag stod på startlinjen i en Opel Corsa B Gr.H med Nicklas Edvardsson bredvid mig i tävlingen Malmjärn runt i Hofors. Jag blev bästa C-förare i debuten och var inte långt från toppen av B-förarna. Innan säsongen var slut körde jag två tävlingar till där resultatet uteblev efter en punktering i Rikspokalen och jag återigen blev bästa C-förare i Marknadsnatta.
Vad kan vi vänta av 2014?
- Det ser inte ut att bli så mycket mer racing för mig då ingenting verkar intressant. De klasser som finns lockar få deltagare och kostar för mycket mot vad det ger tillbaka. Istället gör jag tillsammans med Nicklas Edvardsson en satsning i Rally SM där vi planerar att delta i alla tävlingar. Jag vet att farten finns och att bilen räcker till så en topplacering i Junior-SM är målet jag strävar efter. Jag hoppas kunna köra några tävlingar innan första SM deltävlingen för att få mer rutin på snö med bilen.
Men det finns också en hel del motorsport i vardagen?
- Ja från januari kommer jag att ha min praktik, jag går på Motorsportgymnasiet i Anderstorp. Praktiken sker på Olsbergs MSE i Nynäshamn. Rallycross växer hela tiden, nationellt som internationellt, och det är något jag kan tänkta mig köra i framtiden. Att jobba med bilarna och få nya kontakter kan förhoppningsvis ge en större inblick i sporten.


Tidigare artiklar i serien:
*
"Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 2".
* "Vem kör vad i rallyskogen 2014, del 1".

Publicerad: 2014-01-05 11:31






Totalseger för Kristensson i Simrishamnsmixen, jobbar för SM start i Nyköping.
© Henrik Åkeson, Henrikrallyfoto.Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson tog en övertygande seger i Simrishamns MK:s tävling Simrishamnsmixen i lördags. Med Team SKÅAB:s Ford Fiesta R5 vann de med drygt 40 sekunders marginal till Kenny Stavbom MK Speed över de dryga 3 milen specialsträckor.

- En toppendag, säger T...

Publicerad: 2024-04-15 20:05


Mille Johansson kämpade sig till pallplats i EM-premiären i Ungern.
© Flat-out media agency.Rallyföraren Mille Johansson från Katrineholm tog en sensationell pallplats i premiären av Rally-EM i Ungern under helgen. Efter att ha tappat nästan nio minuter på grund av en dubbelpunktering tog han och kartläsaren Johan Grönvall från Arvika sju sträcksegrar och en tredjeplats i Junior-EM.

Pal...

Publicerad: 2024-04-15 19:32


Fullmatad TV tablå för helgens WRC Croatia Rally.
© Hyundai Motorsport.Till helgen avgörs årets fjärde WRC deltävling, Croatia Rally med Jonas Andersson som enda Svenska inslag i startfältet. Tv4 koncernen sänder live från samtliga sträckor där Stefan Klemetz kommenterar på flertalet av sträckorna.

Det är Tv4 Motor, Sportkanalen och TV12 som delar på sändningarna s...

Publicerad: 2024-04-14 20:45


Hawkeswood i Toyota GR Yaris vann Rally of Otago - Meeke i Escort MK2 sjua totalt.
© Otago Rally.Nya Zeeländska Rally of Otago tog målgång efter 27 mil special på häftiga grusvägar, Jack Hawkeswood i en Toyota GR Yaris AP4 tog segern.

Jack tog ledningen redan på första sträckan och släppte den aldrig från sig, trots sin ledning rallyt igenom var marginalen smal. Strax över 20 sekunder var ma...

Publicerad: 2024-04-14 20:42


Pryce snabbast genom Brittiska rallymästerskapets Severn Valley Stages.
© Probite British Rally Championship.Brittiska Mästerskapets andra deltävling, Rallynuts Severn Valley Stages avgjordes under lördagen. Sju grussträckor på 10 mil där Osian Pryce tog segern, han inledde som tvåa bakom Chris Ingram men en fantomtid på ss4 gav ledning på 11,7 sekunder.

Pryce drygade ut och avslutar rallyt i sin Ford F...

Publicerad: 2024-04-14 20:32


Tempestini vinner Rally Hungary, Mille Junior EM trea och Carlberg bröt.
© FIA ERC.En hänselserik avslutning på ERC premiären Rally Hungary, söndagens tre sträckor var krävande och kasta om resultaten. Mikko Heikkilä gick ut som ledare före Martins Sesks och Simone Tempestini när söndagen rullade igång.

Finländare tappade hjulet.
Finske Heiikilä drygade ut sin ledning, ...

Publicerad: 2024-04-14 18:30


Dansk totalseger i Bilmånsson Rallysprint.
SMK Hörbys Bilmånsson Rallysprint inledde Södras RS-DM under söndagen, tre vändor på sträckan som gick om tre varv per omgång under dagen sex av de 55 startande bröt under dagen.

Stefan Kristensson var vassast genom första vändan där Rolf Grybb var sekunden bakom, åtta tiondelar mer för Kenneth M...

Publicerad: 2024-04-14 15:49


Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
© Ann Felke.Sex raka sträcksegrar tog Stig Andervang och tyskan Ann Felke när ADAC Roland-Rallye Nordhausen avgjordes som deltävling i bland annat Schotter Cup i Tyskland under lördagen.

Svensken körde stabilt och totalsegern var ohotad, 1:43,9 minuter skiljde till Herbert Lösch i en Mitsubishi Lancer EVO8. ...

Publicerad: 2024-04-13 20:48


BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
© @World / Red Bull Content PoolSöndagsrally blir det med BilMånsson Rallysprint där SMK Hörby arrangerar varvlopp, tre varv och tre omgångar väntar under dagen när Södras RS-DM inleds. Resultaten förväntas gå live under dagen.

När söndagen tar EM seriens första deltävling Rally Hungary till mål är det med tre sträckor dubbelt....

Publicerad: 2024-04-13 20:39


Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
© FIA ERC.Första dagen av Rally Hungary avverkad, sex sträckor och för Toyota Gazoo Racing har dagen varit en succé. Även om inte finska företaget har en officiellt satsning så har de två privata kunder i topp, finske Mikko Heikkilä toppar rallyt.

Finländaren med nära timmans körtid i Toyota GR Yaris Rally...

Publicerad: 2024-04-13 20:23


Tidigare nyheter:
Sex raka sträcksegrar för Andervang i Roland-Rallye Nordhausen.
BilMånsson Rallysprint och Rally Hungary, följ söndagens rallyn.
Mikko i Toyota toppar Rally Hungary, Carlberg tvåa i Junior EM debuten.
Aprilsprinten inledde Eskilstuna Sprintcup.
Kristensson körde hem Simrishamnsmixen.
RS åkarna i söder inleder med BilMånsson Rallysprint.
Följ lördagens rally, bl.a. Aprilsprint, Simrishamnsmix och EM i Ungern.
Cais snabbast på ss1 i Rally Hungary, Carlberg delad J-EM trea.
Calle sjua, Mille elva på shakedown i Junior ERC.
Skoda dominerade kvalet i Rally Hungary, sjukdom stoppade Östberg och Barth.
Så körs Rally Legends under Royal Rally of Scandinavia, sträckor och tidsplan!
WebTV direkt från kvalet 14:15 inför Rally Hungary här!
17 sträckor, 19 mil - start hos Bauhaus med publiksträcka - tidsplan med sträckor, så körs Royal Rally of Scandinavia.
Närmare 140 åkare för lördagens Aprilsprint i Eskilstuna.
WebTV live från kvalet inför Rally Hungary fredag eftermiddag här.
Ny publikparkering, 140 ekipage, tidigare start - info inför Aprilsprinten.
Anmälan till Bauhaus Royal Rally of Scandinavia och Legends öppnar.
Mille Johansson inleder jakten på EM-guldet i Ungern.
70-talet bilar ut för Simrishamnsmixen.
Säsongsstart för EM-serien, regeländringar och nyheter inför säsongen.



Nyhetsarkiv:
[
2024 ][ 2023 ][ 2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]


Upplevelser från happy-day.se






Nästa deltävling:
E-cupen:
Hammarslaget 04/05


Rally SM:
Rally Nyköping 10-11/05


Rally VM:
Croatia Rally 18-21/04


Svenska RallyCupen:
Violen-Rallyt 18/05




Foto:
Rally Anderslöv.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Stenbocken Sprinten.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

MotorsportSalongen.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se

Novemberskölden.
© emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se © emotorsport.se



 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2024.