Carless Racing Fuels.

   
Mastertrailer.

   
Mats Bilar

   
GN Motorsport

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Max attack i EMK Kannan, det gick inte hela vägen den gången, men tempot har varit högt i år!

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Teamet redo för ett av sommarens rally, snyggt och prydligt och teamets partners får synas!

© Börje Persson.
© Börje Persson.
Full fart hela säsongen för Gotlänningen, både på ön och fastlandet.

© Nyberg Motorsport
© Nyberg Motorsport
Jonathan och Hanna Nyberg med Honda Civicen, men till nästa år väntar annan bil!
Nyberg summerar första året i Ungdomsrally, allt över förväntan.
PRESSRELEASE

Gotlänningen Jonathan Nyberg summerar sin första säsong i Ungdomsrally, en lång säsong med Honda Civic med Hanna Nyberg i högerstolen.
- Det har inte gått annat än bra, allt har gått över alla mina förväntningar, summerar Jonathan.

Säsongen inleddes med Hejdesprinten den 13:e april.
- Min absolut första rallytävling i förarstolen vilket gick väldigt bra. Det resulterade i seger i klassen och även nionde grupp E bil av 12 startande.

Fortsatt med Rally Gotland på hemmaplan.
- Våran första stortävling vilket också gick över alla förväntningar, Seger i ungdomsklassen, även sjätte snabbaste grupp E bil av 17 ekipage. Där dom flesta åkte notat. På sträcka 3 och 4 hittade vi en riktigt fin känsla och fint samspel i bilen vilket resulterade i andra snabbaste Grupp E bil på respektive sträcka.

Lundasprinten den 19:e maj tog vid. Första tävlingen på enbart asfalt.
- Vi sa innan tävlingen att vi skulle ta det lugnt och bara känna lite på det. Men vi hittade känslan direkt i bilen och var snabbaste standard, Grupp E & F, bil på alla tre åken. Eftersom vi var ensamma i ungdomsklassen så fick vi jämföra oss med de övriga. Blev då 1:a av totalt 12 Grupp E och F bilar.

In i juni och Sommarspecialen den 8/6, en riktigt rolig och bra tävling.
- Efter 2 körda sträckor så är vi snabbaste Grupp E bil. Tyvärr gick växellådan sönder så vi hade bara treans växel kvar vilket ledde till att det var väldigt svårt att sätta bra tider. Vi tog oss till slutmål och vinner ungdomsklassen.

Säsongen fortsatte med Låsta sprinten den 29:e juni.
- En sprint som bestod av en sträcka på drygt 5km som skulle köras två gånger, vi visste att vi hade ett tufft motstånd denna tävling och försökte att trycka på rejält från start och försöka att vara med i toppen. Allt flyter på riktigt fint tills när det återstår ca 500 m av sträckan så kommer vi för fort fram i en lurig kurva och kommer av vägen och blir sittande där i drygt 10 min, tack vare publiken på plats kunde vi köra vidare. Andra varvet gick riktigt bra och det visade sig att vi står oss rätt så bra mot Grupp F bilarna med. Vi slutar på en tredje plats i klassen trots allt.

Dagen efter nytt rally, nu Surasprinten.
- En sprint som bara bestod av asfalt inne i Surahammar centrum, en riktigt fin och häftig tävling på alla sätt. Körningen kändes bra och det slutar med vinst i Ungdomsklassen. Vi börjar att komma in mer och mer i att köra på asfalt, det är ett riktigt häftigt underlag, med rätt grejer så kan man åka riktigt fort. Vi kan säga redan nu att vi kommer att köra mer asfalt 2020.

Planen var Eckerölinjen Rallysprint på Åland i slutet på juli, men där blev det aldrig någon start.
- Nej, det svenska körtillståndet gäller inte på Åland. Men det hindrar inte Nyberg Motorsport att delta. Jonathan och hans bonuspappa Magnus fick byta plats och det resulterade i en tredje plats i klassen så helt okej gick det.

Istället blev Norrsprinten nästa start för Jonathan.
- En riktigt rolig tävling med fin sträckning. Vi förbättrade oss för varje sträcka, tävlingen slutar med vinst i ungdomsklassen vilket också resulterade i att vi bara slutar en tiondel efter snabbaste grupp E bil. Den bilen kördes av team kamraten och även bonuspappan Magnus Nyberg som delade bil med Jonathan.

In på fastlandet och Eskilstuna för deltävling i Svenska RallyCupen med EMK-Kannan.
- Vi var 13 ungdomar till start i klassen. Vi försökte redan från start att åka på så fort vi kunde, bara för att se om vi kunde hänga med dom duktiga ungdomarna. Hade fjärde tid i klassen på första sträckan, andra kändes bra tills vi såg förvarning mål, då kom vi lite för fort in i en kurva, vilket resulterade i att vi åkte ner i ett dike och la sidan mot en sten. Publiken hjälpte oss upp och vi kunde ta oss i mål på sträckan. Men vi valde att bryta efter det då det blev alldeles för mycket skador på bilen.

Söder ut för TV-Svängen den 14:e september i Skåne,
- Kanon fin tävling med jätte fina vägar. 13 ungdomar till start så riktigt hårt motstånd väntades. Vid service efter tre sträckor så låg vi på en sjätte plats i klassen. Men redan innan bestämde vi att denna tävling skulle vi ta oss i mål med hel bil och med en bra placering. Så vi ökade lite till på dom sista sträckorna vilket visade sig direkt på tiderna. Vi låg på en femte plats inför sista sträckan, där sa vi att vi skulle göra en riktig urladdning för att kunna klättra upp på en fjärde plats, det gick! Så vi slutar 4:a i tävlingen och det var vi riktigt nöjda med då det var så pass hårt motstånd.

Säsongens sista rally tävling, då handlade det om AN i strå i början på oktober.
- En tävling som gick lite upp och ner, vi är bra med på första sträckan som resulterade i att vi leder klassen. Sen händer något med bilen, den var stendöd när vi skulle starta upp och åka sträcka två. Så vi fick stå över den omgången och försöka fixa bilen så vi skulle kunna komma till start sista omgången. Vi får igång bilen och kan köra sista omgången då lyckades vi att sätta en bra trots att bilen hoppade ur spåren precis vid mål så vi råkade tyvärr komma emot några mindre träd som resulterade i en hel del skador på bilen, men trots det så vann vi Ungdomsklassen och blev även drygt 6 sekunder snabbare än 1:an i Grupp E klassen, vi lyckades även att vinna över alla Grupp F bilar!

Nu går teamet in på ett kort vinteruppehåll och laddar batterierna inför ett händelserikt 2020. Teamet har redan börjat att förbereda inför 2020 med att laga bilen inför kommande vintersäsong. Vid årsskiftet kommer teamet att presentera 2020 års nyheter och tävlingskalender, redan nu kan vi säga att till grussäsongen 2020 så kommer vi att köra en annan bil som vi hämtade hem nu i helgen.

Stort Tack till alla sponsorer som har hjälp mig i mitt första år i Ungdomsrally, utan er hade detta år inte ens varit möjligt!


» Pressrelease från Nyberg Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2019-11-18 19:44


Madelene, årets co-driver stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
© Privat.29-årige Madelene Buskas är 2019-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond. Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång går stipendiet till en "Gotlands-Töjs", en codri...

Publicerad: 2019-12-05 21:57


Så körs historiska Rally EM serien 2020.
© Tractive Motorsport.Vid FIA Historic Motor Sport Commission´s möte under onsdagen klubbades FIA mästerskapens kalendrar, de största serierna har sedan tidigare aviserats, men nu blev de regionala serierna klara!

Ett av mästerskapen som de senaste åren haft starkt Svenskt intresse är FIA European Historic Sporting Ra...

Publicerad: 2019-12-05 20:20


6,8 sekunders ledning för Blomqvist inför sista 8 milen i Safari Rallyt.
© McKlein, EASR.12 timmars körning på dålig vägar, om ens vägar, i East African Safari Classic Rally skiljer bara 6,8 sekunder mellan de två snabbaste inför fredagens sista etapp, två sträckor på 8 mil.

Stig tappade tid mot Kris Rosenberger på dagens sista sträcka, något som förde Österrikaren närmare Stig och J...

Publicerad: 2019-12-05 18:51


Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
© FK Rallysport. Fredrik & Victor jagar SM-medaljer i Oliver Solbergs ex bil. Försäljningen av Golf 3:an som vi tävlade i förra säsongen öppnade för möjligheten att gå vidare med en plan som funnits med i tankarna en längre tid. Vi resonerar som så, att kunna tävla i en glödhet klass som R2-klassen känns otroligt m...

Publicerad: 2019-12-05 14:38


66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
© emotorsport.seNär årets WRC säsong är över kan det vara värt att ta en titt på hur många bilar det egentligen finns hos tillverkarna, WRC bilar av 2017 års reglemente.

Tre nya bilar från Toyota 2019.
Toyota Gazoo Racing har plockat fram 15 chassi av sin Yaris WRC sedan comebacken i WRC serien varav två...

Publicerad: 2019-12-04 21:17


Näst sista etappen, ska Stig försvara Safari ledningen?
© McKlein / EASR.17 mil special under den åttonde dagen av East African Safari Classic Rally, både bilar och besättningarna börjar bli möra efter många mil skumpande på vägarna.

Som tidigare tre sträckor för dagen, inleder med 4 mil special innan Estate sträckan på 58km går mitt på dagen. Sista 7,5 mil går genom...

Publicerad: 2019-12-04 21:01


Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
© McKlein / EASR.Stig Blomqvist och Jörgen Fornander har gått upp i ledningen i East African Safari Classic Rally, Svenskarna har nu 55,6 sekunder ned till tvåan, Österrikaren Kris Rosenberger med Nicola Bleicher i högerstolen.

Philip Kadoorie håller tredjeplatsen, närmare 21 minuter upp på ledarduon. Onkar Singh...

Publicerad: 2019-12-04 17:07


Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
© Privat.21-åriga rallyföraren Elias Lundberg från Sala väljer nu att satsa på Volvo Euro Cup 2020. En nystartad serie med sex deltävlingar i fem europeiska länder där tre tävlingar är på grus och tre på asfalt. Deltagarna tävlar i nästintill identiska Volvo Original bilar.
Elias beskriver serien som en uto...

Publicerad: 2019-12-04 13:23


Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
© emotorsport.seI måndags skickade Prodrive ut en pressrelease där de presenterade konceptet Prodrive Legends. Den kända Brittiska bilbyggarfirman för rallyfolk mest kända för sin satsning med Subaru i rally, men också i racing har man skördat framgångar med Aston Martin som vinnare i Le Mans.

Över 1100 bilar är...

Publicerad: 2019-12-03 22:16


Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.
© McKlein / EASR.De tävlande i East African Safari Classic Rally rör sig sakta tillbaka mot Mombasa, nattuppehållet efter sjunde dagen sker i Voi precis som andra etappen startade från. Tre sträckor på 22 mil och 33 mil transport på det under onsdagen.

Ut först under dagen går ledande Kris Rosenberger, tre minute...

Publicerad: 2019-12-03 22:10


Tidigare nyheter:
Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.
Stig, Roger och Julias kommenterer om sjätte Safari etappen.
2:a, 4:a och 6:a - Svenskarnas placeringar i Safari Rallyt efter dag 6.
Tom Blomqvists egna ord om rallydebuten, kommer köra fler rallytävlingar.
Blomqvist jagar ledningen när regndrabbad sjätte Safarietapp ska avverkas.
Sordo, Mikkelsen och Breen, dags för Monza Rally Show.
Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
Tom Blomqvist rallydebuterade i Indoneisien.
Sju tävlingar i Hälsingeseriens kalender 2020.
Blomqvist tvåa i Safari Rallyt vid halvtid, Samuelsson femma och Svensson sjua.
Nyheter i SSRC 2020.
Stig och Jörgen nära ledningen i Safari Rallyt.
M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
Tredje etappen i Safari Rallyt inställd.
Stort intresse för Volvo Euro Cup 2020, närmare 30 anmälda team.
Tour European Rally satsar vidare, kalendrar för 2020.
28 nya mil special väntar Svenskarna i Safari Rallyt.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.
»
Andreas Bakkerud- Årets bilsportutöver 2019
»
Ogier, Evans og Rovanperä kjörer Toyota i 2020
»
Loeb vant Rallye du Var, Veiby på femteplass.
»
Sterk kjöring av Veiby i Frankrike.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
» Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
» 66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
» Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
» Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.