GN Motorsport

   
Mats Bilar

   
Mastertrailer.

   
Carless Racing Fuels.

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  BLOGG; FREDRIK
       ÅHLIN

  KÖP & SÄLJ
  KALENDER© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Citroen Racing.
© Citroen Racing.
Sebastien Ogier, fullföljer han sitt tvååriga avtal med Citroen, eller går han till Toyota, eller tillbaka till M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Elfyn Evans hörs i diskussionerna kring Toyota Gazoo Racing. Men lämnar han sin trogne arbetsgivare i M-Sport?

© M-Sport.
© M-Sport.
Finns det plats för Pontus Tidemand? Fyra WRC tävlingar gjorda, bra erfarenheter och en bra lagspelare för varje team.

© emotorsport.se
© emotorsport.se
Hayden Paddon hoppades på WRC tävlande 2020, men Nya Zeeländaren var uppgiven när hans uppvisningstävling i Austraien ställdes in, det var där han skulle visat att han är att räkna med.
WRC silly season, lämnar Citroen och hamnar Ogier i Toyota?

Efter Ott Tänaks flytt från Toyota Gazoo Racing till Hyundai Motorsport har det varit stiltje på förarmarknaden, men närmsta veckan väntas saker hända. De stora frågetecknen ligger nu hos Sebastien Ogier och Citroen Racing.

Fortsätter Citroen?
Kommer Citroen Racing fullfölja sitt avtal och fortsätter under 2020, de har fortsatt kontrakt med Sebastien Ogier och Esapekka Lappi under säsongen. Citroen var också ett av teamen som högst manade på FIA om ett skifte till hybrid, nu är man plötsligt ett av teamen som meddelar att de inte kommer köra 2022 när de nya bilarna är klara.

Ställde krav, lämnar serien före 2022.
En av anledningarna är att PSA gruppen genom DS är aktiv i Formel E och i förra veckan presenterade Peugeot en racingsatsning med hybrid, tre så stora satsningar är för mycket för koncernen! Plötsligt var rallyintresset borta när FIA följt önskemålen.
Redan i höstas i ett pressutskick från Opel Motorsport, Opel som också ingår under PSA koncernen, kunde man mellan raderna läsa att planerna från Citroen var att dra sig ur redan efter årets säsong när planerna för PSA koncernens motorsport satsningar nämndes.

Ogier sugen på Toyota?
Ogier riktas också mot Toyota Gazoo Racing, kanske med anledning av ett nedläggningsbesked från Citroen eller för bristen på ansvar och arbete från teamledingen. Ogier sätter press när saker inte fungerar, just problem med bilen har det varit gott om. Om man då inte levererar från teamet och satsar för lösningar är vinnarskallen hård i orden, något han varit under hösten.

Mäkinen i Japan och förhandlar.
Tommi Mäkinen rapporteras från Finland nu vara på huvudkontoret i Japan men ska vara i Finland mot veckoslutet, kanske för att presentera sina tre nästa förare. Redan med Tänak fördes diskussionerna ihop med Toyotas högsta ledning, förarvalet är inget beslut Tommi själv kan göra!

Ogier och kompisen Evans?
Rykten placerar Ogier, Elfyn Evans och Kalle Rovanperä i de tre Toyota Yaris WRC för 2020, intresset för Evans finns från flera håll, många års erfarenheter och med rätt bil har han visat snabbhet förr. För övrigt även en förare Sebastien Ogier haft ett gott öga till sedan åren i M-Sport! Men även M-Sport skulle vara en möjlig arbetsgivare för Ogier, mer fritid och ett gott samarbete med Wilson kan locka - frågan är om M-Sport har pengarna efter tidigare ekonomiskt tuffa år med fransmannen.

Suninen kvar hos M-Sport.
Teemu Suninen väntas förlänga med M-Sport, det säger Timo Jouhki i en intervju med Finska Helsingin Sanomat. Skulle Citroen lämna står också förare som Esapekka Lappi ledig, likt Andreas Mikkelsen, Craig Breen, Kris Meeke, Mads Östberg och Hayden Paddon - alla redo för en plats i M-Sport.

Finns plats för Tidemand?
Fyra bra tävlingar i bagaget har också Pontus Tidemand inför nästa år, resultaten har inte varit med Svensken men han följt sin och teamets plan, ta sig runt, samla erfarenheter och med en plats i ett fabriksteam skulle han också få möjlighet till en mängd tester inför varje deltävling. Svenskens hot mot en chans i M-Sport är en nedläggning från Citroen där möjliga platser minskar.

Paddon gett upp.
En som inte tror på en comeback i WRC klassen är Hayden Paddon, inte som permanent förare. Han satsade i år allt på att samla budget för två WRC tävlingar och en i WRC2 Pro, inget gick hem. Starten i Finland grusades efter en hård krasch på test dagar före start. WRC2 starten i Wales gick inte vägen med avåkningar och dåligt tempo. När så starten i Rally Australia bokstavligen brann inne tappade Hayden sina chanser, "jag tror inte det blir något mer i WRC menade Hayden efter den inställda finalen.

Latvala till Sverige eller Finland.
Jari-Matti Latvala kan få lämna Toyota, han säger sig då ända vara klar för minst en WRC start 2020, antingen i Sverige eller Finland berättade Jari-Matti i en finsk intervju.

» Mer info om Rally VM - WRC serien, se
''Rally VM - WRC''.

Publicerad: 2019-11-18 20:23


Madelene, årets co-driver stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
© Privat.29-årige Madelene Buskas är 2019-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond. Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång går stipendiet till en "Gotlands-Töjs", en codri...

Publicerad: 2019-12-05 21:57


Så körs historiska Rally EM serien 2020.
© Tractive Motorsport.Vid FIA Historic Motor Sport Commission´s möte under onsdagen klubbades FIA mästerskapens kalendrar, de största serierna har sedan tidigare aviserats, men nu blev de regionala serierna klara!

Ett av mästerskapen som de senaste åren haft starkt Svenskt intresse är FIA European Historic Sporting Ra...

Publicerad: 2019-12-05 20:20


6,8 sekunders ledning för Blomqvist inför sista 8 milen i Safari Rallyt.
© McKlein, EASR.12 timmars körning på dålig vägar, om ens vägar, i East African Safari Classic Rally skiljer bara 6,8 sekunder mellan de två snabbaste inför fredagens sista etapp, två sträckor på 8 mil.

Stig tappade tid mot Kris Rosenberger på dagens sista sträcka, något som förde Österrikaren närmare Stig och J...

Publicerad: 2019-12-05 18:51


Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
© FK Rallysport. Fredrik & Victor jagar SM-medaljer i Oliver Solbergs ex bil. Försäljningen av Golf 3:an som vi tävlade i förra säsongen öppnade för möjligheten att gå vidare med en plan som funnits med i tankarna en längre tid. Vi resonerar som så, att kunna tävla i en glödhet klass som R2-klassen känns otroligt m...

Publicerad: 2019-12-05 14:38


66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
© emotorsport.seNär årets WRC säsong är över kan det vara värt att ta en titt på hur många bilar det egentligen finns hos tillverkarna, WRC bilar av 2017 års reglemente.

Tre nya bilar från Toyota 2019.
Toyota Gazoo Racing har plockat fram 15 chassi av sin Yaris WRC sedan comebacken i WRC serien varav två...

Publicerad: 2019-12-04 21:17


Näst sista etappen, ska Stig försvara Safari ledningen?
© McKlein / EASR.17 mil special under den åttonde dagen av East African Safari Classic Rally, både bilar och besättningarna börjar bli möra efter många mil skumpande på vägarna.

Som tidigare tre sträckor för dagen, inleder med 4 mil special innan Estate sträckan på 58km går mitt på dagen. Sista 7,5 mil går genom...

Publicerad: 2019-12-04 21:01


Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
© McKlein / EASR.Stig Blomqvist och Jörgen Fornander har gått upp i ledningen i East African Safari Classic Rally, Svenskarna har nu 55,6 sekunder ned till tvåan, Österrikaren Kris Rosenberger med Nicola Bleicher i högerstolen.

Philip Kadoorie håller tredjeplatsen, närmare 21 minuter upp på ledarduon. Onkar Singh...

Publicerad: 2019-12-04 17:07


Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
© Privat.21-åriga rallyföraren Elias Lundberg från Sala väljer nu att satsa på Volvo Euro Cup 2020. En nystartad serie med sex deltävlingar i fem europeiska länder där tre tävlingar är på grus och tre på asfalt. Deltagarna tävlar i nästintill identiska Volvo Original bilar.
Elias beskriver serien som en uto...

Publicerad: 2019-12-04 13:23


Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
© emotorsport.seI måndags skickade Prodrive ut en pressrelease där de presenterade konceptet Prodrive Legends. Den kända Brittiska bilbyggarfirman för rallyfolk mest kända för sin satsning med Subaru i rally, men också i racing har man skördat framgångar med Aston Martin som vinnare i Le Mans.

Över 1100 bilar är...

Publicerad: 2019-12-03 22:16


Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.
© McKlein / EASR.De tävlande i East African Safari Classic Rally rör sig sakta tillbaka mot Mombasa, nattuppehållet efter sjunde dagen sker i Voi precis som andra etappen startade från. Tre sträckor på 22 mil och 33 mil transport på det under onsdagen.

Ut först under dagen går ledande Kris Rosenberger, tre minute...

Publicerad: 2019-12-03 22:10


Tidigare nyheter:
Blomqvist ny ledare i Safari Rallyt, två etapper återstår.
Elias Lundberg satsar på Volvo Euro Cup 2020.
Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.
Safari Rallyt rullar på, Blomqvist jagar segern.
Stig, Roger och Julias kommenterer om sjätte Safari etappen.
2:a, 4:a och 6:a - Svenskarnas placeringar i Safari Rallyt efter dag 6.
Tom Blomqvists egna ord om rallydebuten, kommer köra fler rallytävlingar.
Blomqvist jagar ledningen när regndrabbad sjätte Safarietapp ska avverkas.
Sordo, Mikkelsen och Breen, dags för Monza Rally Show.
Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
Tom Blomqvist rallydebuterade i Indoneisien.
Sju tävlingar i Hälsingeseriens kalender 2020.
Blomqvist tvåa i Safari Rallyt vid halvtid, Samuelsson femma och Svensson sjua.
Nyheter i SSRC 2020.
Stig och Jörgen nära ledningen i Safari Rallyt.
M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
Tredje etappen i Safari Rallyt inställd.
Stort intresse för Volvo Euro Cup 2020, närmare 30 anmälda team.
Tour European Rally satsar vidare, kalendrar för 2020.
28 nya mil special väntar Svenskarna i Safari Rallyt.Nyhetsarkiv:
[
2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Greta Molanders Fond til Ola Nore Jr.
»
Andreas Bakkerud- Årets bilsportutöver 2019
»
Ogier, Evans og Rovanperä kjörer Toyota i 2020
»
Loeb vant Rallye du Var, Veiby på femteplass.
»
Sterk kjöring av Veiby i Frankrike.
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» M-Sport med minst 2 bilar i WRC serien 2020.
» Mer hästar och snabbare rally är några av nyheterna i KAK Midnattssolsrallyt 2020.
» 66 WRC bilar tillverkade, så är fördelningen mellan teamen.
» Bilbyte och klassbyte hos FKrallysport.
» Nya Prodrive Legends ska serva och renovera gamla rallybilar.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Dags för Landskamp - nu med egen hemsida!
»
Så körs Midnattssolsrallyt, 18 sträckor att följa!
»
Så körs Rally Sweden 2015 - sträcka för sträcka!
»
Så körs Rally Sweden 2016!
»
Så körs Rally Sweden 2014 - de här sträckorna används.
»
Resultat, Tider & Info för Midnattssolsrallyt 2014!
»
Vem kör vad - nytt Alpinebygge för 2016!
»
Svenska Rallycupen - fortsatt utveckling, kalender 2017 redan klar.
»
Häftigaste rallybilen i Sverige, Porsche 997 GT3 redo för rallyskogen!
»
Vem kör vad 2017 del 5, bl.a. Wall mot Midnattssolsrallyt.
»
Svenska RallyCupen redo för 2018 - här är kalendern!


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2019.