MaxSport   

   
Gulf / GN Motorsport Sweden   

   
Carless Racing Fuels.   

   
Rallybåten   

   
Mastertrailer.   

   
Mats Bilar   

   


  NYHETER
  PRESSRELEASER
  RALLYFOTO
  INTERVJUER
  INBJUDNINGAR
  RESULTAT
  TABELLER
  WebTV & Video
  E-Cupen
  SVENSKA
       RALLYCUPEN

  Rally VM - WRC
  KÖP & SÄLJ
  KALENDER
© Reiger

   | START | OM EMOTORSPORT.SE | ARKIV | LÄNKAR |

© Drive Group AB.
© Drive Group AB.
Drive VXO uppställda, fem bilar till South Swedish Rally.
Drive VXO största teamet i South Swedish Rally 26-28 maj.
PRESSRELEASE

Drive VXO Motorsport med bas i Växjö kommer till start med hela fem bilar när grussäsongen i Rally-SM inleds i South Swedish Rally med start och mål i Älmhult 26-28 maj.

Äntligen är bästa ordet för att beskriva känslan inför South Swedish Rally, säger Hans Bååth, teamchef i DRIVE VXO Motorsport. Premiären körde vi i Boden redan 7-8 januari så väntan har varit lång. Och om det var långt att köra till Norrbottniska Boden så är det desto närmare nu. Älmhultsvägarna får vi klassa som hemmavägar för de allra flesta i teamet och det är den tävling som är närmast för samtliga fem ekipage i teamet. Med fem anmälda bilar är vi dessutom största teamet i tävlingen sett till antal bilar så vi är taggade allihop och kommer väl förberedda till SSR.

Det här är en av årets absoluta höjdpunkter och vi ska ge konkurrenterna en match och försöka bjuda publiken på lite underhållning. Detta är ju den första SM-deltävlingen på hemmaplan utan begränsningar på grund av pandemin.

Tre nominerade i teammästerskapet
Varje team får nominera tre ekipage för att samla poäng i teammästerskapet. I ett av dessa måste föraren vara junior vilket innebär att Lukas Hägg, som denna helg har Stefan Ahl i högerstolen, är självskriven då han är teamets enda junior. Vilka de övriga två blir beslutas närmare start.

Co-driverbyte för Lukas
Stefan Ahl ersätter Daniel Borgqvist hos Lukas Hägg i Ford Fiesta Rally4 kommande helg då Daniel fått förhinder.
Jag ser bara positivt på detta, säger Lukas. Visserligen trivs jag och Daniel väldigt bra ihop i bilen men nu blev förutsättningarna som de blev och då väljer vi att se det positiva i att det är lärorikt med en så erfaren co-driver som Stefan i högerstolen. Vi fick med en bra poängskörd från premiären i Boden så nu siktar vi på att förvalta detta på bästa sätt.

Hans och Andreas har tävlat flitigt.
Flitigast i teamet att tävla hittills under säsongen 2022 har varit Hans Bååth och Andreas Sigfridsson i BMW M3 GrH. Duon inledde med Rally-SM premiären i Boden första helgen i januari och fortsatte direkt därifrån till den finska motsvarigheten - premiären i finska mästerskapet som kördes vid Polcirkeln en helg senare.

Vi ökade tempot successivt under fjolårets kompakta SM-säsong och i finalen fick vi med oss vår första SM-poäng hem i bagaget. Det var en riktig boost för självförtroendet och ett bevis på att farten finns. De långa vintertävlingarna gav oss massor av not- och körträning och nu har vi hunnit köra ett par grustävlingar som förberedelse för SSR så vi kommer väl förberedda.

Det här ska bli riktigt kul, säger Hans Bååth, vår fart har definitivt utvecklats de senaste säsongerna. Tyvärr har ju pandemin begränsat antalet tävlingstillfällen men vi har kört så mycket vi kunnat och hoppas det gett resultat. I toppskiktet av klassen har vi dock inget att göra ännu på ett bra tag men det skadar inte att köra mot de värsta. Någonting lär man sig varje gång.

SM-premiär för Emrik, Robin och Tomas
Då Emrik Smedberg, Robin Adolfsson och Tomas Söderberg av olika skäl stod över vinterns SM-rally blir SSR SM-premiär. Samtliga har dock kört andra tävlingar under våren och testat för att vara så redo som möjligt.

Även om vi kommer med samma Ford Fiesta R2T som förra året så är mycket nytt, inleder Emrik. Vi har byggt ny motor i vinter och vet nu att den levererar full effekt, vilket den förra inte gjorde. Vi har också varit grundliga vad gäller chassi- och stötdämpartester och tror oss ha hittat mer rätt där. Därutöver innebär det en nytändning med Emil (Devell) i högerstolen. Vi är målmedvetna båda två och ska göra vad vi kan för en bra placering i tävlingen och en bunt SM-poäng med i bagaget hem.

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo har endast hunnit med en tävling i år då leveransen av den nyrenoverade Ford Fiesta R5-motorn från England drog ut på tiden. Men i den enda tävlingen, Simrishamnsmixen, slogs man om totalsegern fram till den sista specialsträckan där duon fick ge sig och nöja sig med en andraplats totalt.

Vi har inte kört mycket så det är svårt att säga hur vi står oss i SM-konkurrensen, säger Robin. I finalen förra året testade vi ett antal olika inställningar och där lärde vi oss hur vi inte vill ha bilen. Mot slutet av tävlingen hamnade vi dock mer rätt och då kom självförtroendet allt mer.

I Simrishamn kändes det bra och vi kunde attackera, fortsätter Nicklas Jidflo. I SSR får vi skriva egna noter vilka vi litar mer på än arrangörsnoterna i Simrishamn och då ökar bestämdheten och tempot.

Tomas Söderberg och Roger Dahlberg har även de endast hunnit med en tävling tillsammans i sin ex Patrik Flodin Skoda R5 men kört desto mer test för att hantera steget från BMW i GrH.

Ett stort steg att ta såklart och man kan ju fråga sig om det var rätt, inleder Tomas. Men efter att ha lyckats komma i mål endast åtta gånger av 18 starter sedan jag började åka rally 2018 för att bilen har gått sönder så började letande efter ny bil både i Sverige och i Europa. När möjligheten att köpa Skodan dök upp kände jag att det var en chans värd att ta. Vi tävlar för att vi älskar rallysporten och när chansen kom att köra en riktig fabriksbil så tog vi den. Skodan är byggd för att köra rally med och man behöver inte uppfinna hjulet igen, dessutom har Patrik Flodin utvecklat den med sina erfarenheter vilket såklart är en stor fördel jämfört med att starta från noll.

Att köra SM-tävlingar innebär många tävlingsmil per helg med goda möjligheter att utvecklas, fortsätter Tomas. För min del handlar det mycket om att jag tyvärr inte hunnit träna så mycket på noter som är svårt att ta in och lära sig när man är lite äldre som jag.

Förutom en tävling med Tomas under våren har Roger Dahlberg varit flitig i högestolen.

Tomas och jag har åkt tillsammans ett par säsonger nu och vi vill verkligen göra vårt allra bästa, säger Roger. När valet föll på Skodan kände jag att det här är en möjlighet vi måste göra vårt allra bästa av. Därför har jag åkt ett antal tävlingar med olika förare för att träna mig själv i min notläsning och ta del av deras erfarenheter och önskemål. Allt för att Tomas och jag ska fortsätta utvecklas.

Att göra allt detta i ett team som DRIVE VXO Motorsport med den sammanhållning vi har och i en gemenskap där alla ställer upp för varandra är riktigt inspirerande. Vi ser verkligen fram emot South Swedish Rally 2022, avslutar Roger.


» Pressrelease från Drive VXO Motorsport.

» Denna samt tidigare pressreleaser, se
Pressrelease

Publicerad: 2022-05-20 13:37


Bergman snabbast genom Hedström Bil-rallyt.
© emotorsport.se38 deltagare till mål i Hedström Bil-rallyt arrangerat av SMK Hälsinge ingående i Nedre Norras DM och Hälsingeserien. Två raka sträcksegrar från start för Tomas Bergman som var 2,3 sekunder före Jari Liiten, nu i Mitsubishi Lancer precis som ledaren.
Avslutning innebar en andra vända på Havra-strä...

Publicerad: 2022-07-02 16:43


Kristensson trea totalt i Rally Liepaja - Hansen och Reiersen 7-8:a i Juniorklassen.
@World / Red Bull Content PoolTom Kristensson och Andreas Johansson håller högt tempo i Rally Liepaja, den Lettiska EM deltävlingen där Svensken i Hyundai i20 R5 hänger med i kampen om pallplatserna.
Sjua, sjua, femma var placeringarna under förmiddagen, något som gav tredjeplats totalt i rallyt in till service, då 17,8 sekunde...

Publicerad: 2022-07-02 14:38


Mikkelsen debuterar med Skoda Fabia RS Rally2 nästa helg.
© Skoda Motorsport.Nästa helg gör helt nya Skoda Fabia RS Rally2 debut, förare blir Andreas Mikkelsen och starten sker som föråkare på Skodas hemmaplan. Rally Bohemia i Mladá Boleslav innebär 16 mil asfalt för den helt nya bilen.

Så sent som i veckan har Mikkelsen och Skoda Motorsport genomfört ett stort testprogra...

Publicerad: 2022-07-01 21:46


Jakobsson 4wd snabbast, Hanhela vassast i 2wd genom Kvällsrallyt.
© emotorsport.seRonnie Jakobsson körde hem Kvällsrallyt hos Eskilstuna MK under fredagskvällen, två åk på banan i Ekebygropen avgjorde tävlingen som ingick i Eskilstuna Sprintcup.
Segern för Kolsva MS åkaren skrevs till åtta sekunder före Laxås Leif Persson, sekunden bakom Dennis Persson.

Stefan Hanhela bäst me...

Publicerad: 2022-07-01 21:44


14 åkare till Surasprinten på söndag.
På söndag arrangerar MSK Hammaren Surasprinten i just Surahammars centrum. Asfalt RS med 2,9km special, då en sträcka som går fyra gånger.
Klent intresse med 14 deltagare i listan där Kent Andersson i Ford Fiesta R5 är ensam i 4wd klassen.

Trimmat 2wd står för nio anmälda, Östgötarna Andreas o...

Publicerad: 2022-07-01 21:41


Kristensson snabbast på shakedown, sexa på kvalet inför Rally Liepaja.
© @World / Red Bull Content PoolUnder eftermiddagen kördes den 3,7km långa sträckan som shakedown inför Rally Liepaja, de tävlande i Rally2 bilar hade där chans att köra ett par åk träning och så följa upp med ett tredje åk som kval. Snabbast genom shakedown var Svenske Tom Kristensson med Andreas Johansson i högerstolen.

Tred...

Publicerad: 2022-07-01 21:12


Följ shakedown & kval inför Rally Liepaja och Kvällsrally i Eskilstuna.
© emotorsport.seKlockan 16:15 är det dags för de tävlande att köra shakedown inför Rally Liepaja, det är även kval för Rally2 klassen för att avgörs startordningen tills rallyt startar på lördag morgon.

Sträckan som körs under eftermiddagen mäter 3,7km och körandet inleds vid 16:15 Svensk tid. I det Lettiska ral...

Publicerad: 2022-07-01 15:12


Snabb inledning på KAK Midnattssolsrallyt.
© Midnattssolsrallyt.Nu på onsdag, 6 juli, drar Midnattssolsrallyt igång med en snabb publiksträcka inne på Gelleråsen – täta starter, högt tempo och god uppsikt över hela sträckan gör detta till en perfekt inledning på ett av Europas största historiska rallyn.

Med omkring 15 mil specialsträckor av bästa kvalitet för...

Publicerad: 2022-07-01 06:11


FIA klubbar nytt reglemente för eldrivna rallybilar i FIA pyramiden.
© ADAC Motorsport.Någon WRC kalender för 2023 kom inte ur veckans möte i FIA World Motor Sport Council, läget var lugnt gällande förändringar och frågor kring rallysporten.

Det mest intressanta nedslaget i protokollet var att man nu lägger in en helt eldriven klass i FIA Pyramiden. Det blir ingen Rally6, istället ...

Publicerad: 2022-07-01 06:02


Hedström Bil-rally med Hälsingerserie och DM-tävlande.
© emotorsport.seLördagsrally med Hedström Bil-rallyt där SMK Hälsinge arrangerar deltävling i Nedre Norras FM och Hälsingeserien. Det handlar om totalt tre sträckor på 16km som ska avverkas för de knappt 50 anmälda genom sju klasser.

I 4wd klassen ses två SM åkare, dels Jari Liiten som nu kör Mitsubishi Lancer, ...

Publicerad: 2022-07-01 05:45


Tidigare nyheter:
Tre Svenskbilar till start i Rally Liepaja, shakedown i eftermiddag.
Foto från SM Veckans Rallysprint och Crosskart.
Gryazin portas från Rally Estonia, nekas inresa i landet.
80-talet bilar för fredagens Kvällsrally i Eskilstuna.
Tidemand svensk mästare i rallysprint.
Första SM-medaljen för Adielsson och Bengtsson.
Tom Kristensson kör sin andra deltävling i Europamästerskapet i Rally i helgen.
Tidemand och Nordström Svenska sprintmästare i SM Veckan.
Midnattssolsrallyt närmar sig, snart säljs karta & program - lista på försäljningsställe!
Följ SM Veckans Rallysprint - länkar för inför, tidsplan, webTV och resultat.
Solberg klar för Hyundai i20 Rally1 i Rally Finland!
48 åkare i SM Veckans rallysprint, så ser startfältet ut.
Så körs SM Veckans fyrhjuliga SM program, tidsplan för rally och crosskart.
Medaljjakt för Adielsson och Bengtsson i SM-Veckans Rallysprint.
Mille Johansson på pallen i Kroatiska INA Delta Rally.
Dubbla tävlingar samma dag för Skillingaryds MK i Hestra.
Sydsvenska Sprintcupen SSSC informerar.
WRC tabellerna efter Safari Rally Kenya.
Grus i maskineriet för Oliver Solberg i Safari Rallyt.
Mille sjua totalt i INA Delta Rally, fyra i Rally4 klassen,Nyhetsarkiv:
[
2022 ][ 2021 ][ 2020 ][ 2019 ][ 2018 ][ 2017 ][ 2016 ][ 2015 ][ 2014 ][ 2013 ][ 2012 ][ 2011 ][ 2010 ][ 2009 ][ 2008 ][ 2007 ][ 2006 ][ ]
[
Nyheter 2005 ][ Nyheter 2004 ][ Nyheter 2003 ][ Nyheter 2002 ][ Nyheter 2001 ]

Nyheter; Norsk-Rally:
»
Seier til Ola Jr. Nore i England
»
Nore Jr og Östberg med internasjonale seire
»
Frank Tore Larsen med seier i Hurumsprinten
»
Rally Kroatia: Rovanperä raskest på shakedown
»
Motorproblemer ödela for Östberg i Italia
- www.norsk-rally.com -


Månadens mest lästa:
» Snabb inledning på KAK Midnattssolsrallyt.
» Kristensson snabbast på shakedown, sexa på kvalet inför Rally Liepaja.
» Följ shakedown & kval inför Rally Liepaja och Kvällsrally i Eskilstuna.
» FIA klubbar nytt reglemente för eldrivna rallybilar i FIA pyramiden.
» Mikkelsen debuterar med Skoda Fabia RS Rally2 nästa helg.


Mest lästa nyheter:
»
Så körs Rally Sweden 2017 - Karta och Tidsplan!
»
Upplev Rally & Konst i Järnboås - tavlor, keramik, bilar och rallyåkare!
»
Så körs Rally Sweden 2018 - sträckor, kartor och tider!
»
Åk Rally Swedens sträckor direkt i datorn, spännande teknik ger dig möjligheten.
»
Så körs Rally Sweden 2019, tidsplan & kartor!
»
Så körs Svenska Rallyt 2010, sträckor och tider.
»
De nya rallybilarna - R5 reglementet hett bland tillverkarna.
»
SM Sprinten inställd, hela SM veckan ställs in p.g.a. Corona smittan.
»
Följ Elektrikerna Marknadsnatta - här säljs Karta och Program.
»
Följ avslutningen på Rally Turkey Marmaris, så körs söndagen.
»
Efterlysning på stulen rallybil, Volvo 240.
»
TV-tider för veckans Monte Carlo Rally.
»
Rallyåkaren Ingvar Carlsson har gått bort.
»
Rally på TV ikväll, Topdriver.
»
Rally EM kalendern presenterad för 2020.


 © Ericsson-Motorsport, emotorsport.se - 1999-2022.